Draquar 2013.01.23. 08:51

Megosztva

Van néhány videó meg egyéb link, amit az utóbbi időben nézegettem és szerintem jók.


1. tibor.blog.hu
Igazságos Izom Tibor, aki nem a magasirodalom stílusában, de tűélesen látja és leírja a mai kor visszásságait.
1.a tarda.blog.hu
Ez elsőre elég sok lehet, de kár tagadni, hogy ma így beszél és érez a városi fiatalok zöme.

2. Cyberpunk 2077
Bár a cyberpunk nem teljesen az én világom, azért nagyon érdekes kérdéseket feszegetnek benne - a videó és főleg a zene meg ezek ismerete nélkül is élvezhető.

3. Schwarzenegger: Az élet 6 szabálya
Sokfélét lehet mondani az öregről, de azt nem, hogy sikertelen lenne. Gyakorlatilag történelmet írt testépítőként, kormányzóként is elég unikum volt - ez a 6 szabály pedig önmagában elég okos ahhoz, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül.

4. Expendables workout videók Mindenki megtalálhatja az ízlésének és vérmérsékletének megfelelőt - ezek között az arcok között azért már apáink korabeliek is vannak és nem lehet azt mondani, hogy ne lennének kipattintva. (És mint mindig, itt is a rendszeresség és a kajálás a meló oroszlánrésze. Senki nem lesz gladiátortestű 2 hét sör+pizza menün. Sajnos.)

5. Arckép Szerintem elég tehetséges a riporter és ha eltekintünk az első pár perc lakattékárolyos körbeédelgésétől, egészen jó és mély beszélgetéseket tud összehozni. Veiszer Alinda méltó társa lehetne, a riporternő fura szokásai és néha kenetteljes hangja nélkül.

6. Hollywood Hírügynökség Filmkritikák és egyéb dolgok, összefüggések, élvezetes stílusban.
Mostanában elég népszerű otthon, mondjuk joggal.

7. Diamond, Jared: Háborúk, Járványok, Technikák (Guns, Germs, Steel)
Ehhez is lehetne linket adni, de ez egy könyv - vedd meg vagy találd meg magad. Azt boncolgatja, hogy miért lehet az, hogy a nyugati világ gyarmatosított és nem a keleti birodalmak?
A bennszülött haverja ezt valahogy úgy fogalmazza meg: "
Why is it that you white people developed so much cargo and brought it to New Guinea, but we black people had little cargo of our own?"
(Szabad fordításban: "Hogy lehet, hogy ti fehérek olyan sok árut/rakományt/"kincset" találtatok fel és hoztatok Új-Guineába, de nekünk feketéknek olyan kevés árunk/rakományunk/"kincsünk" van?" Azért nehéz fordítani, mert ők ugyanazt a szót kezdték használni a modernkori árukra és termékekre, mint amit a gyarmatosító hajósok által adott csecsebecsékre.)

8. Watatita in Jakarta Globe
Egy jávai karikaturista nő és gondolatai a hétköznapi indonéz eseményekről - nem kifejezetten elfogultan.

 

Per pillanat ennyi, majd még tolom a linkeket, ha lesznek újak.

A bejegyzés trackback címe:

https://darmatey.blog.hu/api/trackback/id/tr715352124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása