Dórinak be lehet fejezni a megijedést, róla van szó.

Itt ugyanis ő "hivatalosan" a feleségem, közel hat éve ismerjük egymást és három éve vagyunk házasok. Miért mondtam ezt a helyieknek?

Egyrészről, mert nem akarok később hisztit abból, hogy miért alszom egy szobában egy ellenkező neművel. (Ez itt komoly ellenállást szül, még akkor is, ha fehér vagy.) Másrészről a helyiek egyszerűen nem értik meg az európai párkapcsolati mozzanatokat. Az ő fogalmi rendszerükben a házasság a bizonyítéka két ember szerelmének és ezt igyekezni kell minnél előbb megejteni. A fiúk azért motiváltak, mert vagy bulé lányokat kell felcsípni a szexhez - ami azért nem olyan könnyű dolog, lévén meglehetősen különböznek az európai nők által kedvelt férfiideáltól. Nem kifejezetten férfiasak, szőrből sincs rajtuk elég a megfelelő helyen, gyerekesek, alacsonyak és hát a személyes higiéniájuk sem verdesi az egeket. Hosszú köröm - néha festett is -, szakmunkásbajusz vagy áll alatti párszálas hosszú szakáll, problémás fogak, stb. stb. A másik lehetőség meg gyorsan megházasodni valami arra alkalmas hölggyel és akkor lehet örülni.

A lányok szerintem nagyjából tisztában vannak ezzel, igyekeznek csinosan öltözködni - minta számukra bármilyen fehér nő, de a ruhákban a zártakat kedvelik -, sminkelnek nagy erőkkel és ápolják a hajukat még akkor is, ha amúgy nikábot hordanak. Többségük nem hord szemüveget, helyette színezett kontaklencsével dolgoznak, hogy ne sima fekete szemük legyen. Minden kencébe és tusfürdőbe is fehérítőt raknak, de a púderjuk is inkább fehér. Elég vicces amúgy, az arcuk a nyakvonalig sápadt, majd utána egységesen napbarnított és szerintük ez így tök jó. Plusz akkora műszempillákat raknak fel, hogy az egyiket majdnem elkértem szobaseprűnek. Szóval a lányok úgy gondolkodnak, hogy ők ugyan nem sok kapcsolatot ápolnak férfiakkal gyerekes/óvodás barátságos egymás mellett élésen kívül. Ha viszont valaki mégis bejön nekik, akkor meg akár indokolatlanul mélyen is belezúgnak - az egyik lány pl. tíz éve vár egy gyerekkori barátja lánykérő akciójára, csak közben a faszi elköltözött és ha minden igaz, a várakozó lány mutatta be a mostani feleségének. (Egyébként abból a lányból lesz többek között jó feleség, aki jól tud alkudni.)

Jó példa az értetlenségükre, amikor két kifejezetten tanult leányzóval beszélgettünk a párkapcsolatokról és míg tökéletesen konfortosnak találták azon kijelentésem, hogy 22 évesen házasodtam, Andytől megkérdezték, miért szeret hazudni a lányoknak?! Ugyanis őneki szerintük csak házassági ajánlat után lehetett 5 barátnője, de mégse vette el egyiket se, tehát hazudik folyton folyvást. Amikor elmondtam, hogy felénk a lányok nem óhajtanak fiatalon házasodni, mert karriert akar meg pénzt keresni, meg önmegvalósítani... hát elég furcsán néztek, majd csak annyit mondtak, hogy nem biztos, hogy Európában akarnak férjhez menni. (Pedig itt elég gyakori, hogy férjemuram sok száz kilométerre dolgozik a családjától, nem ritkán hónapokig van távol.)

A tény pedig, hogy mikor egyszer az Irodában skypeoltam Dórival mindenki körénk gyűlt és látni akarta őt, majd másnap a helyettes vezető "vont kérdőre", hogy miért nem meséltem el neki, hogy van feleségem... szerintem elég sokatmondó. (Mondjuk mi is máshonnan tudtuk meg, hogy ő nősül novemberben, gyorsan vissza is szúrtam ezzel, ő meg elfogadta a riposztot.)

Nagyon érdekes látni, hogy mennyire képtelenek egyénekben gondolkodni és mennyire rabjai a kollektívának, amibe éppen tartoznak. Egyenruhákat hordanak örömmel, szabadidejükben és saját pénzből gyártatják az egyetemi karuk saját ismertetőjegyekkel ellátott ruhadarabjait - tényleg egyetemi polgárokként viselkednek és igyekeznek büszkék is lenni erre. (Ez egészen odáig megy, hogy a héten két középiskolás diákot öltek meg Jakartában két iskola közötti, komoly hagyományokkal és történelemmel rendelkező rendszeres bunyókban. A kormányzat is igyekszik már beleszólni ebbe, de évek óta képtelenek megakadályozni az összescsapásokat. A BME-Corvinus verbális ellentét lótúró ehhez képest...)

 

OFF

A motorom szerintem 70-nel tud maximum menni, de az indo lakótársam szerint ha ráeresztem a csutkagázt, lesz az 80-90 is. Nagy erény, de az éjjeli campuson belül mért eredmény azért nem túl mérvadó. Mindenesetre nem volt rossz élmény zúzni az éjszakában - plusz egész szép tud lenni az éjszakai város látképe a "hegy" tetejéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://darmatey.blog.hu/api/trackback/id/tr825351993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása